Webshop

In onze webshop hebben we een aanbod van boeken en dvd’s over de oorlog en de bevrijding, alsmede diverse andere artikelen. 

BOEK:  Haven in de mist. Jan Kolder, de stille held van De Bult in Groningen.

Geschreven door Johan Frye (1939-2020), die in de oorlogsjaren als kind samen met zijn zusje vanuit het hongerende Amsterdam op de boerderij in Oost-Groningen kwam. Daar werden de kinderen gastvrij opgenomen, maar daar zagen ze ook dingen die ze eigenlijk niet hadden mogen zien …..

Haven in de mist

‘Haven in de mist’ speelt in het laatste oorlogsjaar en is gebaseerd op historische feiten, waarbij het scenario telkens wisselt tussen Amsterdam en Oost-Groningen. Vader en moeder Frye nemen in het door honger geplaagde Amsterdam het dramatische, maar onontkoombare besluit om hun twee kinderen in Oost-Groningen onder te brengen. Daar zijn ze veilig en er is genoeg te eten. Ze komen terecht in het Groningse De Bult, op de boerderij van Jan Kolder. Deze boer, gesteund door zijn vrouw Aaltje, speelt een actieve rol in het verzet, onder andere door grote groepen mensen te verbergen. De rol van verraders om hem heen, het steeds bruter optreden van de vijand en de noodzaak zijn geheime activiteiten ook voor zijn gezin verborgen te houden, betekenden voor hem een zware last. Hij trok zich het lot van anderen aan, die hij met grote moed en door zijn buitengewone slimheid bescherming bood, maar wenste tegelijkertijd anonimiteit voor zichzelf. De auteur Johan Frye besloot om deze “stille” held toch naar voren te halen omdat hij vindt dat het prachtige voorbeeld van zo’n principieel en krachtig mens niet verloren mag gaan. ‘Haven in de mist’ is een vloeiend verhaal, met een authentieke basis. Het leest als een trein en is behalve informatief en beeldend, soms zeer ontroerend.

FILMDOCUMENTAIRE: Jan Kolder, de stille held van De Bult

Deze filmdocumentaire werd in 2019 gemaakt in opdracht van het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland. Daarin vertelt Johan Frye op indrukwekkende wijze het aangrijpende verhaal hoe hij als kind samen met zijn zusje vanuit Amsterdam werd overgebracht naar de boerderij in Oost-Groningen. Daar is genoeg te eten en ze worden gastvrij opgevangen in het boerengezin. Maar daar ontdekken ze ook hoe de boer diep in het verzet zit en met gevaar voor eigen leven en dat van zijn gezin, mensen in nood helpt. Deze documentaire wordt getoond bij de exposities van het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland en oogst veel waardering van de bezoekers. De film is in onze museumshop verkrijgbaar.

In de museumshop

Boek: Uitgeverij Elikser 2011 softcover 307 pagina’s € 24,50 bij toezenden per post portokosten € 4,85 extra

Filmdocumentaire: uitgave (c) 2019 Bevrijdingsmuseum Noord Nederland speelduur 38 minuten Nederlands gesproken Nederlands ondertiteld €15,00 bij toezenden per post portokosten € 4,85 extra

Het boek en filmdocumentaire samen combinatieprijs € 31,50 toezenden per post portokosten € 4,85 extra

Voor vragen en bestellingen kunt u mailen naar mail@bevrijdingsmuseumnoordnederland.nl

Vermeld bij uw bestelling welke artikelen u wilt hebben en ook de naam/adres gegevens waar de bestelling naar toe moet worden gezonden. Wacht met betalen totdat u bericht van ons heeft gekregen, daarin staat alles precies vermeld.

 

Bijzondere bonus actie: ontvang extra gratis dvd’s bij uw bestelling.

Aangezien onze museumwinkel wegens de beperkende maatregelen langdurig gesloten was, hebben we een wel heel speciale aanbieding voor u. Wanneer u dvd’s bestelt doen wij er afhankelijk van uw bestelling gratis extra dvd’s bij. Wanneer u meer dvd’s bestelt krijgt u er nog meer gratis dvd’s bij. Nu dus een prima kans voor u om een aantal interessante films en filmjournalen over de oorlog en bevrijdingsperiode te bemachtigen. De complete lijst met beschrijvingen staat in onze webshop. Alle dvd’s zijn Nederlands gesproken of Nederlands ondertiteld. Heeft u nog vragen stuur ons dan gewoon even een mailtje. En ook nog belangrijk: u hoeft niet direct bij uw bestelling al betalen. Stuur gewoon uw bestelling in en wacht op onze antwoordmail, daarin staat uw persoonlijke bijzondere aanbod. 

Naar de webshop Museumshop voor dvd’s klik hieronder (of kopieer deze link in uw browser): 

https://bevrijdingsmuseum.shop

Naar de museumwebshop Verkenner voor boeken klik hieronder:

   www.verkenner.boekwinkeltjes.nl

 Voor vragen kunt u mailen naar mail@bevrijdingsmuseumnoordnederland.nl