•••—

Bijzondere postzegels

Incidenteel wordt er door het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland een postzegelvel uitgebracht met 10 postzegels frankeerwaarde 1 van PostNL. Elk zegelvel betreft een eenmalige uitgaaf in een gelimiteerde oplage. De zegelvellen zijn exclusief en alleen verkrijgbaar in de museumshop. Het namaken van de zegelvellen is verboden, het copyright wordt uitdrukkelijk voorbehouden en ligt bij het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland.

Hieronder staat het overzicht van de zegelvellen die nog verkrijgbaar zijn. De zegelvellen, verpakt in een cellofaanzakje, worden u in een luchtkussenenvelop per post toegezonden. De prijs is € 10,00 per vel bij afhalen in onze werkruimte. Verzenden € 2,50 voor verpakking en verzendkosten. U kunt de zegelvellen bestellen door een mailtje te sturen naar mail@bevrijdingsmuseumnoordnederland.nl  Vermeld daarin ook uw naam en adres waar de zegelvellen moeten worden toegezonden.

 

 

Postzegelvel 2015Postzegelvel 2015: Free Holland Welcomes

Het postzegelvel 2015 met 10 frankeerzegels waarde 1 van Post.nl heeft de afbeelding van de veelkleurige poster "Free Holland welcomes the soldiers of the Allies. Welkom in het vrije Nederland". Deze tekst staat vermeld onder de veelkleurige vlaggen. Op de rand het opschrift Nederland in grijsblauwe kleur en de frankeerwaarde aangeduid met het cijfer 1 in zwart. Op de zegels staat de tekst "70 jaar bevrijding 1945-2015". Dit zegelvel is uitgebracht in een eenmalige gelimiteerde oplage. De afbeelding hiernaast is sterk verkleind, de werkelijke afmeting van dit unieke postzegelvel is 12,2x17cm. (c) Bevrijdingsmuseum Noord Nederland.

 

 Postzegelvel D-day juni 1944Postzegelvel 2014: D-day Normandië 1944

Het postzegelvel 2014 met 10 zegels frankeerwaarde 1 heeft de afbeelding van de landing in Normandië in juni 1944, op de voorgrond een tank rijdend naar het strand op de achtergrond. Daar het in 2014 zeventig jaar is geleden dat de invasie plaatsvond, is dit herdenkingsvel met 10 postzegels uitgebracht. Op de rand van de zegel staat het opschrift Nederland en de frankeerwaarde aangeduid met het cijfer 1. Dit zegelvel is uitgebracht in een eenmalige gelimiteerde oplage. De afbeelding hiernaast is sterk verkleind, de werkelijke afmeting van dit unieke postzegelvel is 12,2x17cm. (c) Bevrijdingsmuseum Noord Nederland.

 

 

Postzegelvel 2013 KoninkrijkPostzegelvel 2013: 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

Het postzegelvel 2013, bestaande uit 10 zegels met PostNL frankeerwaarde 1, heeft de afbeelding van Koning Willem I. Een bijzonder postzegelvel ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Op rand van de zegel staat in blauwe kleur het opschrift Nederland, daaronder in spiegelbeeld Nederland in lichtblauwe keur en de frankeerwaarde aangeduid met het cijfer 1 in zwart. Dit zegelvel is uitgebracht in een eenmalige gelimiteerde oplage. De afbeelding hiernaast is sterk verkleind, de werkelijke afmeting van dit unieke postzegelvel is 12,2x17cm. (c) Bevrijdingsmuseum Noord Nederland

  

Postzegelvel 2011 Koningin WilhelminaPostzegelvel 2011: Koningin Wilhelmina voor Radio Oranje

Het postzegelvel 2011 met 10 zegels frankeerwaarde 1 heeft de afbeelding van Koningin Wilhelmina die spreekt voor Radio Oranje. De rand van de zegel heeft drie oranje en twee rode blokjes. Verder staat in de rand het opschrift Nederland en de frankeerwaarde aangeduid met het cijfer 1. Dit zegelvel is uitgebracht in een eenmalige gelimiteerde oplage. De afbeelding hiernaast is sterk verkleind, de werkelijke afmeting van dit unieke postzegelvel is 12,2x17cm. (c) Bevrijdingsmuseum Noord Nederland.


 

Postzegel 2010 Nederlandse vlagPostzegelvel 2010: Nederlandse vlag

Het postzegelvel 2010 met 10 zegels frankeerwaarde 1 heeft de afbeelding van de wapperende Nederlandse vlag in de kleuren rood, wit en blauw. Op de rand van de zegel staat in grijze kleur het opschrift Nederland en de frankeerwaarde, deze is aangeduid met het cijfer 1. Dit zegelvel is uitgebracht in een eenmalige kleine gelimiteerde oplage. De afbeelding hiernaast is sterk verkleind, de werkelijke afmeting van dit unieke postzegelvel is 12,2x17cm. (c) Bevrijdingsmuseum Noord Nederland.

 

Postzegelvel Jan KolderPostzegelvel extra: Jan Kolder, stille held van De Bult

Dit bijzondere postzegelvel heeft de afbeelding van Jan Kolder, de stille held van De Bult in Groningen. Op de rand van de zegel staat in grijze kleur het opschrift Nederland en de frankeerwaarde aangeduid met het cijfer 1. Ook dit zegelvel is uitgebracht in een eenmalige kleine gelimiteerde oplage. De afbeelding hiernaast is sterk verkleind, de werkelijke afmeting van dit postzegelvel is 12,2x17cm. (c) Bevrijdingsmuseum Noord Nederland. In 2011 is het boek 'Haven in de mist' over deze verzetsheld verschenen, geschreven door Johan Frye. Voor informatie kunt u terecht op www.indemist.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK